foto de Josep Maria Ferran Torrent. Tarragona   dimarts, dia 12-12- 17  

                                     a les 7 de la tarda  Antiga Audiència.

Plaça del Pallol, núm. 3

       Fins a l'any que vé, el dia 12 de desembre 2018

Tot el que és ajudar a les famílies beneït sigui per tothom.

Jornada Local  del  X aniversari fent ciutat oberta al món de les        famílies.  
A sota la fotografia col·lectiva de la taula presidencial voluntària 

foto de Josep Maria Ferran Torrent.

 

     En la lluita a favor de la implicació de les famílies i de l'èxit escolar, ara presentem  els primers   resultats  2012-2017


                                                  2017, primer "12 D 12"

          L'acte va acabar a les 20,45 hores
  •               OBSERVACIÓ: Iniciat de forma puntual a les 19 hores en punt
  • A partir de les 18 hores estarem a disposició de la ciutadania i dels ponents que poden arribar entre les 18,30 a les 19 hores i  iniciarem el muntatge, a les 18,30 podem conversar i fer fotografíes

    foto de Josep Maria Ferran Torrent.

     Amb Marina de Ràdio Ciutat de Tarragona a les 18,30
    El signar el llibre d'Honor, ho hem deixat en una nova ocasió      

 

Les tres finalitats  de l’acte  "12 D 12":

1.    Record del X aniversari de la constitució de l’escola de pares i mares ECONOS al Centre Cívic de Torreforta  2007-2011.

2.    Cloenda del X aniversari 2007-17 de l’inici de les XI jornades anuals Cooppel.

3.    Celebrar el primer Dia Internacional Local Organitzador Cooppel Tarragoní en el suport moral i tècnic educatiu a totes les famílies i a la ciutadania obert a Catalunya i al món.

Naturalesa de l’acte i marc conceptual adherit a la UNESCO:

Iniciativa solidària i benèfica en la  finalitat d’investigació educativa i de la tesi Hris. Causa Solidària Internacional Cooppel per la Pau, Sense Fronteres.-

Marc conceptual:  Comunitats d’aprenentatges de famílies amb menors d’edat. Família i entorn . Participació i coresponsabilitat educativa família- escola-entorn.  Repensem l'educació adherida a la UNESCO

Metodologia: un total de 100 minuts amb l’exposició del mòbil i de la tesi acció de la causa Cooppel de 24 minuts acompanyada amb 12 intervencions a 3 minuts i la cloenda

Ordre de les 12 intervencions entre les tres taules expositives a tres minuts cadascuna i la de la cloenda. I les dues taules més oberta a tota la ciutadania activa.

 

 

Índex.-

 

A.- Relació de les dues taules presidencials parlamentàries i de la taula presidèncial de la fotografia col·lectiva voluntària.


B.- Orientacions en el desenvolupament de la jornada:

01.- Justificació del present acte

02.- Contingut clau de les dos primeres intervencions

ANNEX de la participació en els darrers deu anys

  Crònica

  

Cooppel Tarragoní El Mèdol 2017-2020

  A.- Dues taules amb parlaments i la taula de la fotografia col·lectiva.-

Primer Josep Maria Ferran com a impulsor i responsable de la tesi Cooppel va explicar els motius de la trobada avui i l'estat actual de la tesi en 45 minuts.

Justificació de les absències per malaltia  n'Arcadi Oliveres, en Jordi Freixa president de l'Ateneu i projecte associat a la Causa Cooppel, na Concepció Torres, Coordinació Pedagogia, pràcticum  i voluntariat URV i  secretària de la Junta de Govern del Col·legi de Pedagogs de Catalunya (URV i COPEC),a en Francesc Roig, actualment és president de Càritas Catalunya, va participar com a inspector en cap en dues ocasions i com a director de Càritas diocesana de Tarragona, a la representant del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i a l'escritora associada na Núria Gòmez Granès i per altres motius en contra la seva voluntat d'en Jean March Segarra , director de l’institut Antoni de Martí i Franquès (ensenyament) i de n'Imma Reguant  Directora SSTT de Tarragona, i en Josep Cabrera de la coordinadora de la Federació Catalana de Voluntariat Social de Tarragona i Terres d'Ebre.

 

Segon es va dur a terme la taula de representants:

  • 02.- Na  Rosa Maria Codines, inspectora responsable entorn i LICS.

  • 03.- N’Antoni Coll, periodista i president de la Fundació Bonanit 

  • 04. – Na  Maria del Carme Gené, biògrafa de Modest Gené, projecte associat a la Causa Cooppel per la Pau.

  • 05.– En Francesc Roca, conseller d’educació de Tarragona. 

                     Tot seguit ens serà un honor  la taula de la fotografia col·lectiva de persones voluntàries

 

 

B.- Orientacions en el desenvolupament de la jornada:

1.- Justificació del present acte

Resum del X aniversari de les jornades que avui denominem Jornades Anuals Cooppel Locals a Tarragona a més de les de Reus, Falset i Cabacés i les que no són anuals en més d’un centenar de municipis.

Enguany celebrarem el X aniversari de les jornades anuals de Ceradai, primer denominades jornades creatives 2007-10 després jornades Cooperis 2011-12 que ara ja denominem Cooppel 2013-17, que completen el període 2007-17, on el cimal són les XI jornades Cooppel.

1.- Iniciades en el 2007 a la sala Santiago Costa de la Diputació de Tarragona. Centre Cívic de Torreforta. Ateneu de Tarragona, Ràdio sant Pere i sant Pau.

2.- 2008. Sala d’actes del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona. Institut Torreforta. Ateneu de Tarragona, Ràdio sant Pere i sant Pau.

3.- 2009. Iniciem les jornades a l’Institut Municipal d’Educació. Institut Torreforta. Ràdio sant Pere i sant Pau. Ateneu de Tarragona.

4.- 2010. IMET, Ateneu de Tarragona. Institut Torreforta. Ràdio sant Pere i sant Pau, emissora municipal de Tarragona

5.- 2011. Jornades Remeis. Institut Municipal d’Educació. Ràdio sant Pere i sant Pau. Ateneu de Tarragona.

6.- 2012. Col·legi Oficial de Psicologia de Tarragona. Institut Municipal d’Educació. Ràdio sant Pere i sant Pau. Sala cultural del Corte Inglès de Tarragona.

7.- 2013. Col·legi Oficial de Metges de Tarragona. Institut Municipal d’Educació. Ràdio sant Pere i sant Pau. Institut Antoni de Martí i Franquès. Col·legi de Pedagogs i URV (projectes educatius i el Cooppel). Sala cultural del Corte Inglès de Tarragona. Ateneu de Tarragona

8.- 2014.- Col·legi Oficial de Metges de Tarragona. Institut Municipal d’Educació. Institut Antoni de Martíi Franquès. Sala cultural del Corte Inglès de Tarragona.Col.legi Oficial de Psicologia. Ateneu de Tarragona.

9.- 2015.- Col·legi Oficial de Metges de Tarragona. Institut Municipal d’Educació. Institut Antoni de Martíi Franquès. Sala cultural del Corte Inglès de Tarragona.Col.legi Oficial de Psicologia. Col·legi de Pedagogs i URV (el Cooppel). Ateneu de Tarragona.

10.- 2016.- Col·legi Oficial de Metges de Tarragona. Institut Municipal d’Educació. Institut Antoni de Martíi Franquès. Ateneu de Tarragona.

 

02.- Contingut clau de les dos primeres intervencions, la resta són lliures a partir de l’exposició de la segona intervenció:

1.-               Salutació prevista que es va llegir per motiu de la seva absència per malatia.- 

En Jordi Freixa, president de l’Ateneu de Tarragona.

Presentació de la jornada, del ponent i agraïments:

1.- Enguany és el X aniversari de les jornades de l’entorn i de les entitats i recursos en suport a les persones i a les famílies. A les quals personalment i l’Ateneu de Tarragona és va sumar des de 2012.

2.- Agraeixo que en el Cooppel el Mèdol sigui el logo i indret Cooppel de Tarragona.

3.- La Causa Solidària  Internacional Cooppel per la Pau Sense Fronteres té tres estratègies: les relacions de les famílies amb el seu entorn social i cultural  proper, les relacions interpersonals i internes de les persones que formen les famílies actuals i la capacitat de comunicar-se els persones, els seus projectes en el risc d’oblid i del gran valor de donar-les a conèixer

4.- Com a projecte musical associat a la Causa Internacional Cooppel .En els darrers cinc anys hem presentat el Cooppel i  la Causa de motivar a practicar-lo arreu de Catalunya, Espanya, Andorra i properament a França

5.- Perspectiva internacional de la cooperació entre entitats i més encara en el suport humanista a iniciatives locals, territorials i nacionals com internacionals com és ara la dels Jocs Mediterranis 2018 de Tarragona i del territori implicat.

6.- Justificació de les absències per malaltia a  na Concepció Torres, Coordinació Pedagogia, pràcticum  i voluntariat URV i  secretària de la Junta de Govern del Col·legi de Pedagogs de Catalunya (URV i COPEC), en Francesc Roig, actualment és president de Càritas Catalunya, va participar com a inspector en cap en dues ocasions i com a director de Càritas diocesana de Tarragona i a la representant del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i per altres motius en contra la seva voluntat d'en Jean March Segarra , director de l’institut Antoni de Martí i Franquès (ensenyament) i de n'Imma Reguant  Directora SSTT de Tarragona, i en Josep Cabrera de la coordinadora de la Federació Catalana de Voluntariat Social de Tarragona i Terres d'Ebre.

foto de Josep Maria Ferran Torrent.

                           2.- Commemorem i a la vegada presentem el Programa Local 

                                                              TarraCooppel “El Mèdol”.-

Per Josep Maria Ferran i Torrent, responsable de la tesi Cooppel en el suport tècnic a les famílies amb el recurs del Cooppel. Els efectes mentals, beneficis i impacte social i cultural. Professor Especialista d’Orientació Educativa amb 37 anys de serveis amb compromís de col·laboració de professor jubilat amb l’institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona. Pedagog terapeuta i mestre d’audició i llenguatge.

Recurs tècnic:  Exposició e pantalla document PDF

Salutació a la ciutadania present i a la taula

Els motius, mòbils i causa del Dia Local Cooppel Tarragoní en el suport a les famílies i a la ciutadania.

 

1.- Resum de l’experiència Cooppel en el suport a les Famílies de 10 anys de jornades ( 2007-17)  i 5 anys d’experiència en la recerca i en la investigació sistematitzada educativa local (2012-17)

ARA ÉS DEMÂ. Per les famílies.

Associats a la UNESCO des de 200 i membres presents de la Federació Catalana de Voluntariat Social des de 2001

2.- Marca Cooppel. Els trets diferencials, rellevants, d’estima i familiaritat del Cooppel :

o          Portem cinc anys 2012-17 a Tarragona i Falset. Quatre a Cambrils 2012-16.  2017 a Barcelona i Andorra.

o          L’oferta d’aprenentatge entre 2017-2019 és econòmicament gratuïta.

o          Proper curs 2017-18 s’ofereix a Catalunya i a Andorra. Raó permanent en espais a concertar a:  Tarragona (Ateneu, institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, Estudis de ràdio sant Pere i sant Pau), Falset (estudis de ràdio Falset i biblioteca Salvador Estrem i Fa), Barcelona (biblioteques sant Pau i santa Creu, Vila de Gràcia, Centre de Cultura Popular la Violeta) i Andorra (Biblioteca Nacional i dels 7 Comuns).

3.- Resultats amb avals curs 2016-17:

-       Treure més profit les famílies  de les persones, de les entitats i dels recursos de l’entorn. Jornades anuals a Tarragona des de 2007. Enguany X aniversari. XI jornades. Treure més profit, conèixer i tenir més confiança en l’accessibilitat i recurrible dels col·legis professionals i dels professionals de la salut, de l’ensenyament i de l’educació. També dels museus, de les biblioteques i dels espais de silenci i de reflexió accessibles a la ciutadania.

-       Més concret treure més profit de les biblioteques i museus de els visites en família.

-       El Cooppel facilita més rendiment acadèmic, més actitud davant els aprenentatges, més producció creativa i més satisfacció cooperativa de tots els seus membres.

-       Practicant una hora diària en el procés d’aprenentatge i sols mitja hora diària en fase de seguiment i/o de federació augmenta els talents i les competències personals i en família: comunicatives, planificadores i motivadores.

-       Com aprendre?

-       Posant-se en contacte amb el promotor info@cooppel.org i WhatsApp  619 79 39 69 per a quedar dia, hora i lloc.. Temps necessari dues hores. Hi ha llocs permanents i llocs que cal un mínim de quòrum.

-       Seguiment mensual durant el curs de dues hores.

-       En el procés hi ha un apropament, contacte, acolliment, acompanyament, autonomia, resultats i celebració.

-       Aquest programa és una oferta solidària del seu impulsor amb finalitat de tesis H.C. . Per tant té un aval teòric i conceptual psicopedagògica (Talents Cooppel) i la part pràctica Cooppel (Cooppel OASIS) inspirada en els jocs de taula i de tauler consta de quatre fases:

1.- Posicionament davant la font i els recursos a l’abast: preparació psicofísica  i el dòmino.

2.-Entrenament en la fabricació de materials i de les estratègies de la banca aprenentatge com a jocs de taula i de taulers. Assaig amb el ritme de la sardana i el coèxit dels castells humans.

3.-  Consciència de les decisions d’aprenentatges basats en problemes i en projectes reals.

4.- Control mental i els mapes de la ment en relació a les produccions creatives de mapes conceptuals, mentals, decisòries en exposicions, observació de jugades i aplecs o cims.

4.- Necessitats d’interès general, públic i social de sentit comú: La premsa i les autoritats al seu abast tenen que informar sobre l’existència d’aquest programa gratuït obert a tota la ciutadania. La ciutadania, els pares i les mares es posen en contacte amb el promotor per a informar-se i decidir si volen aprendre la pràctica del Cooppel en família.

5.- Oferta de suport a les famílies:

5.1.- S’ofereixen cursos gratuïts a personal docent  com agents en l’orientació, assessorament i coordinació amb les famílies. El personal docent també poden ser pares i mares i com a tals poden millor orientar a les famílies respecte a aquest Programa Cooppel que es internacional ja que s’ofereix a Catalunya i a Andorra.

5.2.- S’oferiran cursos gratuïts d’acompanyament a distància per a pares i mares després de les primeres 5 hores d’aprenentatge per a seguiment i aprofundiment. Amb el quòrum limitat a  les primeres 20 famílies.

6.- Què guanyem tots amb el Dia Local i el Dia Internacional Cooppel en el suport a les famílies  12 D  12 :   12 de desembre

6.1.- Un dia o unes jornades que culminen en un dia que va des de el dia 12 de setembre fins el 12 de desembre.

6.2.- Es tracta de treure més profit les famílies de les persones, de les entitats i dels recursos de l’entorn de pobles, barris i ciutats.

6.3.- Es pretén sensibilitzar i conscienciar de la cooperació pel record de les relacions familiars i socials per a l’accessibilitat de les famílies a l’entorn a la fi de resoldre els seus problemes de la vida quotidiana en el seu repte educatiu:

Persones i professionals de la salut, de l’educació, de l’ensenyament, de la cultura i de la justícia.

Entitats i associacions

Recursos com espais de silenci, biblioteques, museus, sales d’exposicions temporals i espais naturals, rurals i urbans.

6.4.- En aquest dia o dies, hora i lloc les famílies i la ciutadania s’informen, orienten, s’assessoren, comparteixen coneixements , experiències i produccions creatives i cooperatives i celebren junts la “Cooperació pel Record (Cooppel) de la memòria, de les emocions i sentiments i el sentit comú.


6.5.-  Convoquem el Dia Local i les jornades trimestrals Cooppel Records pel dissabte dia 3 de març de 2018, pel dimecres dia 6 de juny i el Dia Anual Local pel dimecres dia 12 de desembre.

Ja direm on es duran a terme.



7.- Contacte i més informació:

Josep Maria Ferran i Torrent

Responsable

Impulsor de la Causa Internacional Talents Cooppel per la Pau, 2022

Impulsor de la Causa Internacional Talentos Cooppel por la Paz, 2022

Impeller of the Cause International Talents Cooppel for Peace, 2022

Parce International que conducteur de talents pour la paix Cooppel, 2022

Vols conèixer més la Causa Cooppel (CAT).  www.cooppel.org

A partir d'ara tots els links donen a blogs que tenen un traductor a tots els idiomes (CAT).

A partir de ahora todos los links nos llevan a blogs que tienen un traductor a todos los idiomas (ES)

From now on all the links take us to blogs that have a translator to all languages (ANG)

Désormais tous les liens mènent à des blogs qui ont un traducteur dans toutes les langues (FR)

http://talentscooppel.blogspot.com.es/

Catalunya i Andorra

Més informació sobre el pensament i els llocs que et donem raó:

Campanya "Ara és demà" en Cooppel. Família Nova 21

http://cooppelfamilianova21.blogspot.com.es/

Suport tècnic educatiu del recurs Cooppel a les famílies

En atenció a totes les famílies vagin els seus fills/es a centres educatius de l' Escola Nova 21 o no.

Suport moral a tot el professorat

http://cooppel.blogspot.com.es/

Per contactar amb el promotor de la tesi H.C.

Tel. Núm. 619 79 39 69  WhatsApp         info@cooppel.org

Més información sobre la iniciativa:

Twitter:https://twitter.com/CausaCooppel      https://twitter.com/FerranCooppel

Facebook:

https://www.facebook.com/josepmaria.ferrantorrent

Agenda del Priorat

http://www.agendapriorat.cat/users/priorem-priorat-causa-cooppel-la-pau-pel-priorat

Sobre el seu promotor amb el seu perfil personal, acadèmic, profesional i com a voluntari promotor social i cultural:

Territoris Creatius de Tarragona

http://territoriscreatius.cat/usuarios/detall/162/josep-maria-ferran-i-torrent

 

 

 

ANNEX de la participació en els darrers deu anys  12 x 12 = 144

 ( 25 persones , 35 entitats , 12 recursos) són 72 ponents i 72 participants=  144

Relació de persones, entitats i recursos de la ciutat que han participat en les nostres jornades des de 2007.-

Relació de persones, entitats i recursos que han participat en els darrers nou anys solament a les jornades celebrades a la  ciutat de Tarragona:

                  25 Persones i en qualitat de:

Eduard Muntané Cugat, cooperant i ponent

Joan Andreu Torres, 2007, ponent (2)

Francesc Roig (2008  i 2012) Director de Càritas i inspector en Cap dels SSTT d’ensenyament de Tarragona, ponent

Joan Perernau, magistrat de l’Audiència provincial de Tarragona, ponent

Xavier Jou, Fiscal en Cap de Tarragona (2011) , ponent

Andrés Faro, ponent en 2008

Maria del Carme Gené, biògrafa de l’il·lustre escultor Modest Gené (2007-17), ponent.

Maria Cinta Castelló, inventora i escriptora de dos llibres, ponent  2012, 13 i 14

Consol Vericat, cantant i compositora musical (2007). Cançó Cabacejar i Catalunya 2016. Cançó

Josep Enric Peris, músic i compositor. Catalunya 2016  Cançó

Montserrat Fortuny Lahoz (2008 i 2009), professora de secundària, ponent

Victor Pomerol, director de l’escola Els Àngels de Torreforta . Tarragona 2007,08 i 12 ponent

Fernando Barreneche, psiquiatra, ponent

Misericòrdia Camps. Aprenentatge Servei (URV), ponent

Montserrat Roman, escriptora jove, presentà el seu primer llibre

Maria Dolors Roigè, URV, jubilada 2012, ponent

Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau 2012 i 13, ponent

Josep Sànchez Cervelló, professor  URV, degà Facultat de Lletres, 2012, presentació acte URV

Antoni Coll, periodista i escriptor, presentació del seu darrer llibre

Clara Bermant, psicoanalista, ponent

Concepció Torres, ponent i organitzadora, coordinadora de pràctiques, secretària de la Junta de Govern del Col·legi de Pedagogs de Catalunya

                     Joan Blazquez, joier, ponent

                  Carlos Lamas, Teràpia Relacional i Familiar, ponent

                   Loli Domínguez, Centre d’Escolta Activa Aixopluc de Cambrils

Paola Ulloa, Associació la Muralla.

Núria Gómez, escriptora

                   35 Entitats:

APYDA, ponent

Ateneu de Tarragona ( 2007-14), ponent i espais cedits

Col·legi Oficial  de Metges de Tarragona (COMT) (2013-17), presentació i espais cedits

Coordinació de Pedagogia i Col·legi de Pedagogs de Catalunya, presentació, ponents i cessió d’espais

Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, delegació a Tarragona, ponent i cessió d’espais en tres jornades

XEAUC (2004 i 2007) , ponent

Òmnium Cultural del Tarragonès (2007), ponent

Federació Catalana de Voluntariat Social (2007), ponent

Associació Down de Tarragona- Reus (2011), ponent

Institut Serra Miramar de Valls, ponents en dues jornades

Institut escola Pi del Burgar  de Reus, ponent

Escola Els Àngels (2008), ponent

Escola Riu Clar (AMPA 2008 i 2009)

Institut Torreforta, 2008 i 2009, espais cedits

Escola Torreforta  (antiga Gual Villalbí) ( AMPA 2008) ,

Institut Antoni de Martí i Franquès (2012-17), espais cedits

AMPA Antoni de Martí i Franquès (2013), presentació i espais cedits

Centre d’Escolta Activa Aixopluc de Cambrils, assessorament donat i ponents

Fundació Catalana de Síndrome de Down (2009), ponent

Fundació Cambrodí (2009) , ponent

Club Vaixell (2010), ponent

DGAIA (2011) , ponent

ASTAFANIAS (2011), ponent

ASPERCAMP (Joan Segura) 2011, ponent

UMBRAL (2011) , ponent

Fundació Vidal i Barraquer (2011), ponent

FAPAC (2011, 15), ponent

Fundació Heura(2010 i 11), ponent

Projecte Glifing de l’Associació AVESEDARI de Barcelona, ponents

Corte Inglés, espais cedits

Diputació de Tarragona, espais cedits 2007 i 2008

Ajuntament de Tarragona. IMET, espais cedits 2010-16

DHIDES 2016

FunVida. Fundació, 2016 Ponent

Vida Creixent, ponent

ONMEN, ponent

Centre de l’Escolta Activa Aixopluc de Cambrils

                

12 Recursos sols ciutat de Tarragona  (espais cedits):

Ràdio sant Pere i sant Pau, emissora municipal

Centre cívic i  biblioteca municipal de Torreforta

Institut Torreforta

Institut Antoni de Martí i Franquès

Diputació de Tarragona (Sala Santiago Costa 200 7 i Museu d’Art Modern 2008

Institut Municipal d’Educació de Tarragona

Col·legi de Psicologia  2012, 2014 i 2015

URV 2012, 2013 i 2015 i Col·legi de Pedagogs

Col·legi Oficial de Metges de 2013 a 2017

Museus el Port i del Far de la Banya

Caixa Fòrum

Monuments Patrimoni de la Humanitat de Tarragona

62 + 82 cooperants = 144

12 x 12 = 144

Amb 2150 col·laboracions registrades en el Llibre Social de la Causa Internacional Cooppel per la Pau. 1989-2012 i 2012-2017

foto de Josep Maria Ferran Torrent.




Comentaris